Verhalenbundels | Het Schrijflab

Verhalen uit het Schrijflab 2020

HS verhalenbundel coverontw_2020.jpg

Corona! Wie heeft het er niet over? Iedereen zegt daarover zijn zegje, heeft een mening en beweert dat het anders kan en beter.

Intussen zitten we met de gebakken peren. Het leven gaat verder en ook het Schrijflab.

Elk jaar geeft Het Schrijflab in samenwerking met uitgever Shinz Verhalen uit Het Schrijflab uit zoals je weet. En in weerwil van corona, de workshops die niet doorgingen en dan weer wel, doen we dat weer.

Verhalen uit Het Schrijflab 2020 gaat er komen. Weliswaar in 2021, maar toch.

Heb je weleens een workshop bij Het Schrijflab gevolgd of zelfs meerdere workshops, of een cursus dan kun je een verhaal inzenden tot en met 31 december 2020. Een essay of een vijftal gedichten mag ook als je een van de e-cursussen volgt of hebt gevolgd.
Heb je een verhaal op de plank liggen, aarzel dan niet. Het mag een zeer kort verhaal zijn, een autobiografische herinnering, een dystopie, reisverhaal of een humoristisch verhaal. Wat het ook wordt Verhalen uit Het Schrijflab 2020 is je gouden kans om te publiceren. 

Wil je jouw beste verhaal of misschien wel hoofdstuk, schets, portret of groteske inzenden? Vraag dan de voorwaarden aan. Mail naar info@hetschrijflab.nl.

Om de bundel mogelijk te maken, kost veel tijd aan voorbereiding, organisatie, selectie en redactie van de inzendingen. Bij de drie vorige edities van Verhalen uit Het Schrijflab was deze investering in tijd mijn jaarlijkse cadeau aan alle cursisten en coachees. Om de productie en de verschijning van de bundel in coronatijd en misschien straks ook wel een presentatie van de bundel mogelijk te maken, vraagt Het Schrijflab je een donatie te doen.

Wil je doneren? Dat kun je doen ten name van Het Schrijflab, bankrekening NL85 TRIO 0390.5387.44

Dank voor je hulp bij het opnieuw realiseren van de bundel.

Koos van den Kerkhof

Het Schrijflab

Vraag hier de nieuwsbrief aan: info@hetschrijflab.nl

 Verhalen uit Het Schrijflab 2019

HS verhalenbundel cover 2019.jpg

De korte verhalen in deze bundel smaken naar meer. Verhalen uit Het Schrijflab 2019 verrast en verlokt je de bladzijde om te slaan. Liefde, bedrog, angst, ambitie, geweld, macht en overspel, niets gaan de schrijvers uit hun weg. Hun verhalen, geschikt in een kleurrijke ruiker, intrigeren, zijn wonderlijk en rijk aan fantasie. Het ene verhaal vertelt over de strijd van een kudde olifanten, het andere over een jongen en zijn ooms relaas over zijn werk aan de Birma-spoorweg en de bevrijding. In weer andere verhalen komt een ‘zangeresje’ te laat op een afspraak met de fotograaf, kan een weduwe haar zoon niet missen, eindigt een wandeltocht boven de poolcirkel met de ontdekking van een lied, snuffelt een meisje stiekem in een la en heeft een Hollandse een twist met haar buurman in de Abruzzen. 

Verhalen uit Het Schrijflab 2019: een bundel voor de echte lezer om van te genieten, in te bladeren en verhalen met elkaar te vergelijken. Een bundel voor de liefhebber van het korte verhaal, de lezer die houdt van afwisseling en zijn literaire papillen graag met smaak op de proef laat stellen.

De auteurs ontwikkelden hun schrijven met begeleiding (workshops, cursussen, coaching) van schrijfdocent Koos van den Kerkhof bij Het Schrijflab: 
Harry Smith, Paul Braamberg, Peter den Hollander, Tel Liane, Fons Wijers, Betty Bollmann, Elly Glerum, Madeleine Manche, Hein van der Hoeven, Els Zax, Lida Calis, Mieke Smits, Hanjo de Kuiper.

Verhalen uit het Schrijflab 2019, prijs € 9,95, kun je bestellen bij Uitgeverij Shinz: http://www.shinz.nl/