DOCENT CREATIEF SCHRIJVEN

 

 

Opleiding Docent Creatief Schrijven (DOCS) start september 2017

 

Ben je als schrijfdocent op zoek naar verbreding, verdieping en professionalisering van je vak?

Schrijf je en wil je graag lesgeven in schrijven?

Ben je een docent in een ander kunstvak of een moderne taal en wil je graag schrijfdocent worden?

Geef jezelf de kans de finesses van het vak te leren en schrijf jezelf in voor DOCS, de opleiding Docent Creatief Schrijven.

 

DOCS is een anderhalf jaar durende deeltijdopleiding (één keer per twee weken op zaterdag). De enige kaderopleiding in Nederland die opleidt tot gecertificeerd docent creatief schrijven in de buitenschoolse kunsteducatie (met het keurmerk van de stichting Kunstkeur). September 2017 start een nieuwe groep. Twee eerdere succesvolle groepen met nieuwe schrijfdocenten gingen je voor. DOCS vult nadrukkelijk een leemte in het werkveld.

 

Opleiding

Ervaren docenten en auteurs Koos van den Kerkhof (opleidingsdocent DOCS en schrijfdocent Scriptplus) en Inge Schouten (opleidingsdocent DOCS en schrijfdocent Scriptplus) werken gedurende drie semesters aan zowel de verdieping van je eigen schrijven als aan didactische en methodische vaardigheden.

Als leerstof komt onder meer aan de orde: proza, poëzie, het schrijfproces, feedback, vakliteratuur, vakdidactiek, coöperatief leren, communicatieve strategieën, stages, supervisie, intervisie en lessen van inspirerende gastdocenten. Je krijgt de benodigde kennis, praktische bagage en achtergrond die onontbeerlijk zijn voor de schrijfdocent in het werkveld van de kunsteducatie.

 

Data Semester I: september 2017 - februari 2018

 

Inschrijven?

Stuur een motivatiebrief met cv en een proeve van eigen werk naar: info@scriptplus.nl

 

Contact

Wil je meer informatie? Neem dan contact op:

E-mail: info@scriptplus.nl

Telefoon op werkdagen 9:00-17:00 uur: 020-5989459

Of kijk op de website: www.scriptplus.nl

 

Schrijfschool Scriptplus maakt deel uit van Taalcentrum-VU