REDACTIE

De laatste fase van de manuscriptbegeleiding is de redactie. Een schrijver heeft zijn manuscript af en wil een laatste redactionele controle.

Het moment waarop een auteur zijn manuscript voor een laatste check voorlegt luistert nauw. Deze finishing touch is een intensief traject dat veel tijd vraagt.

Hij zoekt iemand voor de correcties, de spelling, de punten en de komma’s. Zijn er nog opmerkingen over stijlfouten, foutieve woordkeuze of grammaticale missers?

Het Schrijflab heeft de brede kennis en lange ervaring om een manuscript definitief te maken. De redacteur wijst alle punten aan waarop het manuscript nog kan worden herzien in een definitieve versie.

Ben je toe aan zo een herziening? Hier kun je inschrijven.

Vraag de nieuwsbrief aan: info@hetschrijflab.nl

UITGEVERIJ IN DE KNIPSCHEER

Vanaf 1976 zijn bij Uitgeverij In de Knipscheer zo’n 900 boektitels verschenen, waaronder meer dan 100 poëziebundels. Vele Nederlandstalige auteurs zetten in de uitgeverij hun eerste schreden op het schrijverspad, onder anderen Leon de Winter, Astrid H. Roemer, Marion Bloem, Herman Brusselmans, Ernst Jansz, Frans Lopulalan, Hugo Pos, Eriek Verpale, Sylvain Ephimenco, Diana Ozon, Sjoerd Kuyper, Alfred Birney, Edgar Cairo, Edith Louw. Lees verder