DOCENT

 

 

 

Koos van den Kerkhof gaf schrijfcursussen, -workshops en coaching op Manuscripta, Nederlandse Schrijfdagen, provinciale schrijfdagen in Brabant, Limburg en in Tsjechië, Suriname en België.

 

Vanaf 1991 bepaalt het docentschap creatief schrijven zijn loopbaan. Gaf hij lange tijd cursussen verhalend proza schrijven aan de CKE-schrijversschool (Eindhoven) en andere kunstencentra, sinds 2009 werkt hij als docent/schrijfcoach poëzie, proza en essay schrijven aan schrijversvakschool Scriptplus (Taalcentrum-VU, Amsterdam). In 2011 verzorgde hij gastcolleges proza schrijven aan de Schrijversvakschool Paramaribo waarvoor hij ook e-coaching verrichtte in het examenjaar.

 

Van den Kerkhof stond aan de basis van de opleiding Docent Creatief Schrijven (DOCS) en doceert aan deze Scriptplus-opleiding. Bovendien is hij oprichter/docent van Het Schrijflab, een opleidingscentrum gespecialiseerd in schrijfworkshops van een dag.

 

Naast de publicatie van poëzie, proza, artikelen en literaire non-fictie in diverse media en op weblogs, verscheen zijn vijfde gedichtenbundel Oud Zink (2008) bij uitgeverij In de Knipscheer. De uitgeverij waar hij actief is als freelance-redacteur literaire fictie, non-fictie en poëzie.

 

Vraag hier de nieuwsbrief aan: info@hetschrijflab.nl

Schrijven Magazine nummer 4 2012

Zin in schrijven? In Schrijven Magazine vind je inspirerende interviews met topschrijvers, de beste schrijftips, schrijfwedstrijden en gratis schrijfworkshops. In ieder nummer geven gerenommeerde schrijfcoaches feedback op ingezonden werk van lezers. Zo ontdek je wat andere schrijvers beweegt en word je uitgedaagd om je eigen schrijven te verbeteren. Schrijven Magazine: meer inspiratie vind je nergens. Lees in dit nummer van schrijfdocent/dichter Koos van den Kerkhof het artikel Poëzie en Inspiratie over het schrijven van poëzie met inspirerende voorbeelden uit de literatuur. Lees meer»